Categoria: Estudis i projectes

Estudi de la caracterització epigenètica de l'angor pectoris segons el compartiment coronari afectat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una avaluació global i exhaustiva de la relació entre la fisiologia coronària invasiva i els microRNAs en un protocol d'estudi per a la caracterització epigenètica del angor pectoris segons el compartiment coronari afectat. També hi han participat l'IRBLleida, l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, el CIBERES i l'Hospital Universitari Miguel Servet.

Vicente Peral, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Study protocol for the epigenetic characterization of angor pectoris according to the affected coronary compartment: Global and comprehensive assessment of the relationship between invasive coronary physiology and microRNAs" a la revista Plos One.

Els microARN (miARN) són ARN no codificants que intervenen en la regulació genètica postranscripcional i exerceixen un paper en la comunicació intercel·lular. Els miARN es consideren biomarcadors prometedors en la cardiopatia isquèmica. L'avaluació fisiològica invasiva permet una valoració precisa de cada compartiment coronari afectat. Encara que alguns estudis han associat l'expressió de miARNs circulants amb índexs fisiològics invasius, no s'ha avaluat la seva relació global amb els compartiments coronaris. Aquí avaluarem els perfils de miRNAs circulants segons el patró coronari d'afectació del compartiment vascular.

Els resultats d'aquest estudi identificaran perfils de miRNAs associats a patrons d'afectació coronària i contribuiran a una millor comprensió de les vies mecanístiques de la patologia coronària.

Referència de l'article
Matute-Blanco L, Fernández-Rodríguez D, Casanova-Sandoval J, Belmonte T, Benítez ID, Rivera K, et al. Study protocol for the epigenetic characterization of angor pectoris according to the affected coronary compartment: Global and comprehensive assessment of the relationship between invasive coronary physiology and microRNAs. PLoS One. 2023;18(5):e0283097. doi: 10.1371/journal.pone.0283097. PubMed PMID: 37167303.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]