Categoria: Estudis i projectes

Factors predictius per a anticossos anti-MDA5 en pacients amb dermatomiositis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi retrospectiu multicèntric sobre els factors predictius per a anticossos anti-MDA5 en pacients amb dermatomyositis. També hi han participat diferents centres espanyols.

Ana Bauza Alonsoorcid, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Predictive factors for anti-MDA5 antibody in patients with dermatomyositis: a retrospective multicenter study" a la revista Journal of German Society of Dermatology.

L'anticòs contra el gen MDA5 associat a la diferenciació del melanoma (anti-MDA5) en la dermatomiositis (DM) s'associa a una malaltia pulmonar intersticial ràpidament progressiva i a un mal pronòstic. El diagnòstic precoç és clau per a millorar el pronòstic d'aquests pacients. L'objectiu va ser confirmar les característiques cutànies en pacients amb dermatomiositis anti-MDA5 i explorar nous marcadors diagnòstics per a la presència d'anti-MDA5 (anti-MDA5+).

En pacients amb sospita de DM amb afectació de la punta dels dits o vasculopatia, ha de descartar-se la presència d'anticossos anti-MDA5, ja que pot ser un predictor clínic.

Referència de l'article
Castellanos-Gonzalez M, Bris BB, Marsol IB, Campos MM, Ruiz-Villaverde R, Llorente CP, et al. Predictive factors for anti-MDA5 antibody in patients with dermatomyositis: a retrospective multicenter study. J Dtsch Dermatol Ges. 2023 May 23. doi: 10.1111/ddg.15089. PubMed PMID: 37218533.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nephron / Dermatomyositis / CC BY-NC-ND 2.0]