Categoria: Estudis i projectes

Manifestacions clíniques i enfocament del tractament de pacients amb immunodeficiència variable comuna i malaltia hepàtica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Immunologia, Digestiu i Anatomia patològica de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han participat, junt amb l'Hospital Universitario La Paz, l'Instituto de Medicina del Laboratorio (IML), l'Hospital Universitario Central de Asturias, en un estudi on s'analitzen les manifestacions clíniques i enfocament del tractament de pacients amb immunodeficiència variable comuna i malaltia hepàtica.

Vanessa Daza-Cajigalorcid, Marina Segura-Guerreroorcid, María López-Cueto i Jaime Ponsorcid, immunòlogues i immunòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; María J Bosque-Lopez i María L Bonet-Vidal, gastroenteròlogues de l'Hospital Universitari Son Espases; i Adriana Quintero-Duarte, patòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Clinical manifestations and approach to the management of patients with common variable immunodeficiency and liver disease" a la revista Frontiers in Immunology.

L'espectre clínic de la immunodeficiència variable comuna (IDVC) inclou predisposició a infeccions, complicacions autoimmunes/inflamatòries i neoplàsies. Una part dels pacients amb IDCV desenvolupen hepatopatia, però es disposa de poques dades sobre la seva prevalença, patogènia i pronòstic. Aquesta falta de proves condueix a l'absència de directrius en la pràctica clínica.

En aquest estudi, es varen proposar definir les característiques, el curs i el maneig d'aquesta complicació de la IDCV a Espanya. La malaltia hepàtica varia en gravetat i pot contribuir substancialment a la morbiditat i mortalitat en pacients amb IDCV. D'aquí la importància de realitzar un seguiment estret i un garbellat d'aquesta complicació de la IDCV per a poder intervenir precoçment. Es necessita més recerca per a avaluar la fisiopatologia de la malaltia hepàtica en pacients amb IDCV per a identificar opcions de tractament personalitzades.

Aquest estudi subratlla la necessitat urgent de desenvolupar directrius internacionals per al diagnòstic i tractament d'aquesta complicació de la IDCV.

Referència de l'article
Daza-Cajigal V, Segura-Guerrero M, López-Cueto M, Robles-Marhuenda Á, Camara C, Gerra-Galán T, et al. Clinical manifestations and approach to the management of patients with common variable immunodeficiency and liver disease. Front Immunol. 2023 Jun 5;14. doi: 10.3389/fimmu.2023.1197361. PubMed PMID: 37342345.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]