Categoria: Estudis i projectes

Hemorràgia alveolar difusa en infants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi multicèntric internacional sobre hemorràgia alveolar difusa en infants. També hi han participat diferents centres.

Borja Osona Rodríguez, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa , ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Diffuse alveolar haemorrhage in children: an international multicentre study" a la revista ERJ Open Research.

L'hemorràgia alveolar difusa (HAD) pediàtrica és una malaltia rara i heterogènia amb un coneixement limitat sobre la presentació clínica, el tractament i els resultats.

L'HAD pediàtrica és molt heterogènia quant a causes subjacents i presentació clínica. L'elevada taxa de mortalitat i el nombre de pacients amb tractament continuat anys després de l'inici de la malaltia posen de manifest que l'HAD és una malaltia greu i sovint crònica. Aquest ampli estudi internacional aplana el camí per a la realització de nous assajos clínics prospectius que, a llarg termini, permetran determinar recomanacions de tractament i seguiment basades en l'evidència.

Referència de l'article
Ring AM, Schwerk N, Kiper N, Aslan AT, Aurora P, Ayats R, et al. Diffuse alveolar haemorrhage in children: an international multicentre study. ERJ open Res. 2023 Mar;9(2). doi: 10.1183/23120541.00733-2022. PubMed PMID: 37101741.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Yale Rosen / Acute intra-alveolar hemorrhage / CC BY-NC-ND 2.0]