Categoria: Estudis i projectes

Determinants i impacte de la trombosi de la vena esplàncnica en la pancreatitis aguda

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Digestiu de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi on s'analitzen els determinants i impacte de la trombosi de la vena esplàncnica en la pancreatitis aguda. També hi han participat diferents centres espanyols.

Héctor J Canaval-Zuleta, gastroenteròleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Determinants and impact of splanchnic vein thrombosis in acute pancreatitis" a la revista Digestive and Liver Disease.

La trombosi de la vena esplàncnica (TVES) és una complicació ben coneguda, encara que poc estudiada, de la pancreatitis aguda (PA). Els factors de risc de TVES, les seves conseqüències clíniques i el paper del tractament anticoagulant (AC) són escassos. Aquest article vol avaluar la incidència i la història natural de la TVES en la PA.

Aquest estudi identifica els factors de risc i l'impacte clínic negatiu de la TVES en PA.

Referència de l'article
Oyón D, Marra-López C, Bolado F, López-López S, Ibáñez-Beroiz B, Canaval-Zuleta HJ, et al. Determinants and impact of splanchnic vein thrombosis in acute pancreatitis. Dig Liver Dis. 2023 May 18. doi: 10.1016/j.dld.2023.04.026. PubMed PMID: 37210302.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Patho / Tryptic fat tissue necrosis in severe pancreatitis / CC BY-NC-ND 2.0]