Categoria: Estudis i projectes

Diagnòstic, tractament i profilaxi de la infecció per virus de la grip

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Preventivade l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en el resum executiu sobre el diagnòstic, tractament i profilaxi de la infecció per virus de la Grip del Document de Consens de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC), la Societat Espanyola d'Infectología Pediàtrica (SEIP), l'Associació Espanyola de Vacunologia (AEV), la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SEMFYC) i la Societat Espanyola de Medicina Preventiva, Salut Pública i Gestió Sanitària (SEMPSPGS).

Juan Rodríguez García, metge de medicina preventiva de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Executive summary - Diagnosis, treatment and prophylaxis of influenza virus infection - Consensus statement of the Spanish Society of Infectious Diseases and Clinical Microbiology (SEIMC), the Spanish Society of Pediatric Infectious Diseases (SEIP), the Spanish Association of Vaccinology (AEV), the Spanish Society of Family and Community Medicine (SEMFYC) and the Spanish Society of Preventive Medicine, Public Health and Health Management (SEMPSPGS)" a la revista Atención Primaria.

El virus de la grip ha acompanyat a l'ésser humà des de temps immemorial, en forma d'epidèmies anuals i pandèmies ocasionals. Es tracta d'una infecció respiratòria amb múltiples repercussions sobre la vida de les persones a escala individual i social, així com una important sobrecàrrega per al sistema sanitari. El present document de consens sorgeix de la col·laboració de diverses societats científiques espanyoles implicades en l'atenció de la infecció per virus de la grip. Les conclusions extretes s'han fonamentat en les evidències de major qualitat disponibles en la literatura científica i, en defecte d'això, en l'opinió dels experts convocats. En el document de consens s'aborden els aspectes clínics, microbiològics, terapèutics i preventius (respecte de la prevenció de la transmissió i en relació amb la vacunació) de la grip, tant per a població pediàtrica com per a adults. Aquest document de consens pretén ajudar a facilitar l'abordatge clínic, microbiològic i preventiu de la infecció per virus de la grip i, conseqüentment, a disminuir les seves considerables conseqüències sobre la morbimortalitat de la població.

Referència de l'article
López-Medrano F, Alfayate S, Carratalà J, Chamorro-Camazón J, Cordero E, Cruz-Cañete M, et al. Executive summary – Diagnosis, treatment and prophylaxis of influenza virus infection – Consensus statement of the Spanish Society of Infectious Diseases and Clinical Microbiology (SEIMC), the Spanish Society of Pediatric Infectious Diseases (SEIP), the S. Atención Primaria. 2023 Jun 27;55(6):102629. doi: 10.1016/j.aprim.2023.102629. PubMed PMID: 37119776.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Vacunació del grip / CC BY-NC-SA 4.0]