El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears, l'IdISBa i el CIBEROBN ha participat en un estudi on s'analitzen les aplicacions potencials en la teràpia de càncer amb compostos fenòlics com a inhibidors de la Nrf2.
Margalida Monserrat-Mesquida i Antoni Sureda
, investigadora i investigador del grup NUCOX de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Phenolic compounds as Nrf2 inhibitors: potential applications in cancer therapy" a la revista Cell Communication and Signaling.
El càncer és una de les principals causes de mort a tot el món i implica un mecanisme d'estrès oxidatiu. El factor de transcripció Nrf2 exerceix un paper crucial en la resposta citoprotectora contra l'estrès oxidatiu, inclosos el creixement i la progressió del càncer i la resistència a les teràpies. Per aquesta raó, els inhibidors de Nrf2 són noves dianes a estudiar. Els remeis tradicionals a base de plantes, rics en fitoquímics, s'han utilitzat contra els càncers humans i els compostos fenòlics són coneguts per les seves propietats quimiopreventives. Aquesta revisió exhaustiva ofereix una revisió actualitzada del paper dels compostos fenòlics com a agents anticancerígens a causa de la seva acció sobre la inhibició de Nrf2. A més, es cobreix el paper dels agents anticancerígens bioactius d'origen natural en les aplicacions clíniques dels polifenols com a inhibidors de Nrf2.
Referència de l'article
Sharifi-Rad J, Seidel V, Izabela M, Monserrat-Mequida M, Sureda A, Ormazabal V, et al. Phenolic compounds as Nrf2 inhibitors: potential applications in cancer therapy. Cell Commun Signal. 2023 May 1;21(1):89. doi: 10.1186/s12964-023-01109-0. PubMed PMID: 37127651.Enllaços Bibliosalut |

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science | ||
![]() |
[Font: Bibliosalut]
[Foto: jeltovski / Tablet / CC-by-sa-2.0]