Categoria: Estudis i projectes

Paper terapèutic dels antioxidants en l'envelliment i la disfunció metabòlica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat un estudi sobre el paper terapèutic dels antioxidants en l'envelliment i la disfunció metabòlica.

Ana L. Santos, investigadora de l'IdISBa, ha publicat l'article amb el títol "Ageing, Metabolic Dysfunction, and the Therapeutic Role of Antioxidants" a la revista Biochemistry and Cell Biology of Ageing: Part IV, Clinical Science.

L'envelliment gradual de la població mundial ha anat acompanyat d'un augment espectacular de la prevalença de l'obesitat i les malalties metabòliques, especialment la diabetis de tipus 2. La disfunció del teixit adipós associada a l'envelliment i l'obesitat comparteix moltes característiques fisiològiques comunes, com l'augment de l'estrès oxidatiu i la inflamació. Comprendre els mecanismes responsables de la disfunció del teixit adipós en l'obesitat pot ajudar a dilucidar els processos que contribueixen a les alteracions metabòliques que es produeixen amb l'envelliment. Això, al seu torn, podria ajudar a identificar dianes terapèutiques per al tractament de l'obesitat i els trastorns metabòlics relacionats amb l'edat. Atès que l'estrès oxidatiu exerceix un paper crític en aquests processos patològics, les intervencions dietètiques antioxidants podrien tenir valor terapèutic per a la prevenció i/o el tractament de les malalties relacionades amb l'edat i l'obesitat i les seves complicacions. En aquest capítol, revisem els mecanismes moleculars i cel·lulars pels quals l'obesitat predisposa als individus a un envelliment accelerat. A més, revisem críticament el potencial de les intervencions dietètiques antioxidants per a contrarestar l'obesitat i l'envelliment.

Referència de l'article
Santos AL, Sinha S. Ageing, Metabolic Dysfunction, and the Therapeutic Role of Antioxidants. Subcell Biochem. 2023;103:341–435. doi: 10.1007/978-3-031-26576-1_15. PubMed PMID: 37120475.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent gran / CC BY-NC-SA 4.0]