Categoria: Estudis i projectes

Paràmetres ecocardiogràfics en l'estenosi aòrtica paradoxal: evolució temporal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi on s'analitzen els canvis en els paràmetres ecocardiogràfics al llarg del temps en l'estenosi aòrtica paradoxal de baix flux i baix gradient.

Marta Noris Mora, cardiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Changes in echocardiographic parameters over time in paradoxical low-flow low-gradient aortic stenosis" a la revista European Heart Journal - Cardiovascular Imaging.

Es volia avaluar la progressió de la malaltia i l'evolució de les principals variables ecocardiogràfiques per a quantificar l'EA en pacients amb EA greu de baix flux i sota gradient (LFLG) en comparació amb altres subtipus d'EA greu. L'EA LFLG mostra una progressió intermèdia de l'AVA i del gradient en comparació amb l'EA LFLG i HG.

La majoria dels pacients classificats inicialment com a pacients amb EA de baix flux i sota gradient van canviar amb el temps a altres formes greus d'EA, i la majoria d'ells van rebre una RVA amb una EA d'alt gradient.

Referència de l'article
Galian-Gay L, Teixidó-Turà G, Casas G, Ferrer-Sistach E, Mitroi C, Mingo S, et al. Changes in echocardiographic parameters over time in paradoxical low-flow low-gradient aortic stenosis. Eur Hear journal Cardiovasc Imaging. 2023 May 3. doi: 10.1093/ehjci/jead067. PubMed PMID: 37131301.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]