Categoria: Estudis i projectes

Restricció del flux sanguini en futbolistes juvenils

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat un assaig aleatori controlat creuat sobre la restricció del flux sanguini no és útil com a recuperació en la competició de futbol en futbolistes juvenils masculins de nivell nacional.

Natalia Romero-Francoorcid, investigadora de l'IdISBa, ha publicat l'article amb el títol "Blood Flow Restriction Is Not Useful as Soccer Competition Recovery in Youth Male National-Level Soccer Players: A Crossover Randomised Controlled Trial" a la revista Sports.

En el futbol, la restricció del flux sanguini (RFS) s'utilitza per a optimitzar la recuperació entre partits. No obstant això, els beneficis no són clars. Aquest estudi va avaluar els efectes de la restricció del flux sanguini com a estratègia de recuperació després d'una competició en l'altura del salt amb contramoviment (CMJ), la valoració de l'esforç percebut (VEP) i el benestar dels jugadors de futbol. Quaranta jugadors de futbol de nivell nacional van ser assignats a dues condicions: VEP (una sessió de recuperació activa amb un dispositiu VEP, 24 h després d'una competició) o NoBFR (la mateixa recuperació sense). Es van avaluar el CMJ, el VEPRPE i el benestar el dia (CMJ i VEP) o al matí (benestar) abans de la competició; just després de la competició (CMJ i VEP); i 24, 48 (benestar) i 72 h després. Després de quatre setmanes, els jugadors van canviar de condició. Tots els jugadors van mostrar una deterioració del CMJ (p = 0,013), VEP (p < 0,001) i benestar (p < 0,001) després del partit en comparació amb la línia de base. El CMJ va tornar a la línia de base 24 h després i el benestar va tornar 48 h més tard. Només en la condició BFR el RPE va romandre deteriorat 24 h després del partit, que va ser també el moment després d'acabar la sessió de recuperació RFS (p < 0,001). La RFS durant la recuperació activa no proporciona cap benefici addicional en comparació amb les modalitats d'exercici tradicionals per a recuperar el CMJ, el RPE i el benestar en futbolistes juvenils de nivell nacional. El RFS podria fins i tot induir un augment immediat del RPE.

Referència de l'article
Castilla-López C, Romero-Franco N. Blood Flow Restriction Is Not Useful as Soccer Competition Recovery in Youth Male National-Level Soccer Players: A Crossover Randomised Controlled Trial. Sport (Basel, Switzerland). 2023 May 7;11(5). doi: 10.3390/sports11050099. PubMed PMID: 37234055.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]