Categoria: Estudis i projectes

Ceftolozane/tazobactam i Tobramicina contra Pseudomonas aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat els mecanismes de resistència i activitat sinèrgica del Ceftolozane/tazobactam més tobramicina contra bacteris de flotació lliure i biopel·lícula de ceps epidèmics hipermutables de Pseudomonas aeruginosa.

Carla López-Causapéorcid i Antonio Oliver, microbiòloga i microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Ceftolozane/tazobactam plus tobramycin against free-floating and biofilm bacteria of hypermutable Pseudomonas aeruginosa epidemic strains: Resistance mechanisms and synergistic activity" a la revista International Journal of Antimicrobial Agents.

Les exacerbacions agudes d'infeccions per Pseudomonas aeruginosa associades a biopel·lícules en la fibrosi quística (FQ) tenen opcions de tractament limitades. Ceftolozane/tazobactam (només i amb un segon antibiòtic) encara no s'ha investigat enfront d'aïllats clínics hipermutables de P. aeruginosa en creixement de biopel·lícula.

L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar, mitjançant un model de biopel·lícula dinàmic in vitro, ceftolozane/tazobactam sol i en combinació amb tobramicina en una farmacocinètica de líquid pulmonar representativa simulada enfront dels estats de flotació lliure (planctònic) i de biopel·lícula de dos ceps epidèmics hipermutables de P. aeruginosa (ELS-1 i CC274) procedents d'adolescents amb FQ.

La modelització basada en mecanismes que incorpora la subpoblació i la sinergia mecanicista va descriure bé els efectes antibacterians de tots els règims contra els estats bacterians de flotació lliure i biopel·lícula. Aquests resultats donen suport a la recerca addicional de ceftolozane/tazobactam en combinació amb tobramicina contra les infeccions per P. aeruginosa associades a biopel·lícules en adolescents amb FQ.

Referència de l'article
Agyeman AA, López-Causapé C, Rogers KE, Lucas DD, Cortés-Lara S, Gomis-Font MA, et al. Ceftolozane/tazobactam plus tobramycin against free-floating and biofilm bacteria of hypermutable Pseudomonas aeruginosa epidemic strains: resistance mechanisms and synergistic activity. Int J Antimicrob Agents. 2023 Jun;106887. doi: 10.1016/j.ijantimicag.2023.106887. PubMed PMID: 37315906.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: nihgov / Bacterial biofilm / CC BY-SA 4.0]