Categoria: Estudis i projectes

MAFLD i hiperfiltració glomerular en prediabetis i obesitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Salut Global i Estils de Vida (EVES) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Prevenció del Servei de Salut de les Illes Balears han publicat un estudi transversal sobre la malaltia metabòlica del fetge gras i hiperfiltració glomerular en subjectes amb prediabetis, obesitat visceral i funció renal "preservada".

Manuela Abbate, Aina M Yañez, Miquel Bennasar-Veny, Sergio FresnedaMaría Arias-Fernández, investigadores i investigadors del grup EVES; Ángel Arturo López-González, metge del servei de prevenció de l'IB-Salut; i José Ignacio Ramírez-Manent, investigadors de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "MAFLD and glomerular hyperfiltration in subjects with prediabetes, visceral obesity and "preserved" kidney function: A cross-sectional study" a la revista Diabetes Research and Clinical Practice.

L'objectiu d'aquest article és investigar la prevalença de la malaltia del fetge gras associada a disfunció metabòlica (MAFLD) en prediabetis, obesitat visceral i funció renal preservada, i explorar si la MAFLD s'associa a hiperfiltració.

Més de la meitat dels subjectes amb prediabetis, obesitat visceral i TFGe ≥ 60 ml/min presentaven MAFLD que s'associava a hiperfiltració i potenciava el descens de la TFGe relacionat amb l'edat.

Referència de l'article
Parvanova A, Abbate M, Yañez AM, Bennasar-Veny M, López-González ÁA, Ramírez-Manent JI, et al. MAFLD and glomerular hyperfiltration in subjects with prediabetes, visceral obesity and ‘preserved’ kidney function: A cross-sectional study. Diabetes Res Clin Pract. 2023 May 23;201:110729. doi: 10.1016/j.diabres.2023.110729. PubMed PMID: 37230296.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Travessant el carrer / CC BY-NC-SA 4.0]