Categoria: Estudis i projectes

Tractament de l'artritis idiopàtica juvenil en l'adult jove

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre la metodologia, objectius i dades inicials del registre JUVENSER per al tractament de l'artritis idiopàtica juvenil en l'adult jove.

Ana Paula Cacheda, reumatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Artritis idiopática juvenil en el adulto joven. Metodología, objetivos y datos iniciales del registro JUVENSER" a la revista Reumatología Clínica.

Es volia descriure la metodologia, els objectius i exposar les dades inicials del registre de pacients adults joves amb diagnòstic d'artritis idiopàtica juvenil (AIJ), registre JUVENSER, així com les seves fortaleses i limitacions. L'objectiu principal del projecte és conèixer les característiques sociodemogràfiques, clíniques i l'activitat de la malaltia de pacients amb AIJ en el període de transició a la vida adulta.

El registre JUVENSER constituirà una cohort de pacients adults joves amb AIJ, que permetrà avaluar les característiques clíniques i la resposta al tractament dels pacients amb inici de la seva malaltia en edat pediàtrica que arriben a les consultes d'adults. S'espera que la informació recollida en les visites suposi una àmplia font de dades per a futures anàlisis.

Referència de l'article
Pérez Pérez A, Ortega Martínez de Victoria E, Arrieta Blanco F, Caixàs Pedragós A, Santos Mazo E, Fernández-Catalina P, et al. Primeros datos clínicos y de eficacia de evolocumab en práctica clínica habitual en servicios de endocrinología y nutrición en España: un estudio observacional retrospectivo (RETOSS-ENDO). Endocrinol Diabetes y Nutr. Oct 2021. doi: 10.1016/j.reumae.2023.01.003. PubMed PMID: 37258400.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent jove passejant / CC BY-NC-SA 4.0]