Categoria: Estudis i projectes

Incidencia de càncers urològics en pacients neurològics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Urologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una revisió de la literatura del EAU Young Academic Urologist Functional Group sobre la incidencia de càncers urològics en pacients neurològics.

Antonio Tienza, uròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Incidence of urological cancers in neurological patients: a review of the literature from the EAU Young Academic Urologist Functional Group" a la revista Minerva Urology and Nephrology.

Els càncers urològics poden suposar un repte en el diagnòstic i tractament de pacients amb malalties neurològiques. Com a conseqüència, encara existeixen incerteses sobre la incidència i els factors de risc que afavoreixen el desenvolupament de càncers urològics en aquests pacients. L'objectiu d'aquest estudi era revisar les proves disponibles sobre la incidència del desenvolupament de càncers urològics en pacients neurològics per a proporcionar una base per a futures recomanacions i recerques.

La incidència de càncers urològics, especialment CB i CP, en pacients amb malalties neurològiques sembla comparable a la de la població general. No obstant això, a causa de la manca d'estudis, es necessiten recomanacions específiques per al maneig en pacients amb discapacitat neurològica. En aquest informe s'investiguen la freqüència dels càncers del tracte urinari en pacients amb malalties neurològiques. Arriben a la conclusió que els càncers urològics, especialment el de bufeta i pròstata, en pacients amb malalties neurològiques es produeixen amb una freqüència similar a la de la població general.

Referència de l'article
Cancrini F, Osman N, Doizi S, Guillot-Tantay C, Hüsch T, Illiano E, et al. Incidence of urological cancers in neurological patients: a review of the literature from the EAU Young Academic Urologist Functional Group. Minerva Urol Nephrol. 2023 Apr;75(2):163–71. doi: 10.23736/S2724-6051.23.05127-3. PubMed PMID: 36999836.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Pacients esperant / CC BY-NC-SA 4.0]