Categoria: Estudis i projectes

Resultats de l'embaràs en 1869 embarassos en una gran cohort del Registre de Lupus RELESSER

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació dels resultats de l'embaràs en 1869 embarassos en una gran cohort del Registre de Lupus de la Societat Espanyola de Reumatologia (RELESSER).

Mónica Ibáñez-Barceló, reumatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Pregnancy outcomes in 1869 pregnancies in a large cohort from the Spanish Society of Rheumatology Lupus Register (RELESSER)" a la revista Seminars in Arthritis and Rheumatism.

Les complicacions obstètriques són més freqüents en dones amb lupus eritematós sistèmic (LES) que en la població general. L'objectiu era avaluar els resultats de l'embaràs en dones amb LES de la Cohort RELESSER després de dotze anys de seguiment.

La probabilitat d'embaràs a terme és major abans del diagnòstic de LES. En aquesta cohort, la positivitat per a anticardiolipina IgG i anti-beta-2- glicoproteïna IgG/IgM, però no per a anticoagulant lúpic, es va associar amb un major risc de pitjors resultats en l'embaràs.

Referència de l'article
Laíño-Piñeiro M-C, Rúa-Figueroa I, Jiménez N, Lozano MJC, Martínez-Barrio J, Serrano B, et al. Pregnancy outcomes in 1869 pregnancies in a large cohort from the Spanish Society of Rheumatology Lupus Register (RELESSER). Semin Arthritis Rheum. 2023 Jun 13;61:152232. doi: 10.1016/j.semarthrit.2023.152232. PubMed PMID: 37348350.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Catalina Artigues Mascaró]