Categoria: Estudis i projectes

Impacte dels biològics en asma greu amb esteroides a llarg termini

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi basat en dades de l'International Severe Asthma Registry sobre l'impacte de l'inici de biològics en pacients amb asma greu que prenen corticoesteroides orals a llarg termini o esteroides de rescat freqüents.

Borja G Cosío, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; va participar en la publicació de l'article amb el títol "Impact of Initiating Biologics in Patients With Severe Asthma on Long-Term Oral Corticosteroids or Frequent Rescue Steroids (GLITTER): Data From the International Severe Asthma Registry" a la revista The Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice.

L'eficàcia dels biològics no s'ha establert en pacients amb alta exposició a corticoesteroides orals (HOCS) ni s'ha comparat amb l'eficàcia de continuar només amb HOCS.

L'objectiu era examinar l'eficàcia d'iniciar fàrmacs biològics en una cohort àmplia i real de pacients adults amb asma greu i HOCS.

En un entorn real, incloent-hi pacients amb asma greu i HOCS de 19 països, i dins d'un entorn de millora clínica, l'inici dels biològics es va associar amb millores addicionals en múltiples resultats de l'asma, incloent-hi la taxa d'exacerbació, l'exposició a SCO, i la utilització de recursos sanitaris.

Referència de l'article
Chen W, Tran TN, Sadatsafavi M, Murray R, Wong NCB, Ali N, et al. Impact of initiatinG bioLogics In patients with severe asThma on long-Term OCS or frEquent Rescue steroids (GLITTER): data from the International Severe Asthma Registry. J allergy Clin Immunol Pract. 2023 Jun 8. doi: 10.1016/j.jaip.2023.05.044. PubMed PMID: 37301430.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pxhere / Medicamento / Dominio público CCO]