Categoria: Estudis i projectes

Dolor toràcic secundari al consum de drogues atesos en urgències hospitalàries a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Urgències i Toxicologia Clínica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un article breu sobre dolor toràcic secundari al consum de drogues atesos en urgències hospitalàries a Espanya.

Jordi Puiguriguer, metge d'urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Dolor torácico secundario al consumo de drogas atendidos en urgencias hospitalarias en España" a la Revista Clínica Española.

L'objectiu era conèixer les característiques dels pacients amb dolor toràcic (DT) associat al consum recent de drogues.

Es va realitzar un estudi dels casos del Registre REUrHE atesos en Urgències d'11 hospitals espanyols per DT després del consum de drogues d'ús recreatiu.

En el DT després d'una intoxicació aguda per drogues predomina l'ús de la cocaïna, encara que augmenten els casos per consum de cànnabis.

Referència de l'article
Ibrahim-Achi D, Pelizzolo-Vega S, Puiguriguer J, Supervía A, Galicia M, Domínguez-Rodríguez A, et al. Chest pain secondary to drug use treated in hospital emergency departments in Spain. Rev Clínica Española. 2023 Jun. doi: 10.1016/j.rceng.2023.06.002. PubMed PMID: 37330171.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Debora Cartagena / Drogas / CC0 for Public Domain Dedication]