Categoria: Estudis i projectes

Tractament de la diverticulitis amb abscés: predicció de cirurgia urgent

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre els resultats de l'estudi Diplicab sobre el tractament no quirúrgic i nomograma per a predir la cirurgia d'urgència de la diverticulitis amb formació d'abscés.

Laura Fernández-Vegaorcid, cirurgiana de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Diverticulitis with abscess formation: Outcomes of non-operative management and nomogram for predicting emergency surgery: The Diplicab Study Collaborative Group" a la revista Surgery.

Es volien avaluar els resultats a curt i llarg termini del tractament no quirúrgic de la diverticulitis amb formació d'abscés i desenvolupar un nomograma per a predir la cirurgia d'urgència.

Aquest estudi de cohorts retrospectiu a escala nacional es va realitzar en 29 centres de referència espanyols, incloent-hi pacients amb un primer episodi d'abscés diverticular (Hinchey Ib-II modificat) entre 2015 i 2019. Es van analitzar la cirurgia d'urgència, les complicacions i els episodis recurrents. Es va utilitzar una anàlisi de regressió per a avaluar els factors de risc i es va dissenyar un nomograma per a la cirurgia d'urgència.

El drenatge percutani ha de considerar-se en abscessos ≥5 cm per a reduir les taxes de cirurgia urgent; no obstant això, no hi ha dades suficients per a recomanar-ho en abscessos més petits. L'ús del nomograma podria ajudar el cirurgià a desenvolupar un abordatge específic.

Referència de l'article
Ocaña J, García-Pérez JC, Fernández-Martínez D, Aguirre I, Pascual I, Lora P, et al. Diverticulitis with abscess formation: Outcomes of non-operative management and nomogram for predicting emergency surgery: The Diplicab Study Collaborative Group. Surgery. 2023 Jun 27. doi: 10.1016/j.surg.2023.05.016. PubMed PMID: 37385866.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]