Categoria: Estudis i projectes

Resposta als agents que danyen l'ADN en el càncer d'ovari serós d'alt grau

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la creació del Scarface Score per a desxifrar la resposta als agents que danyen l'ADN en el càncer d'ovari serós d'alt grau dins l'Estudi GEICO.

Jesús Alarcónorcid, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The Scarface Score: Deciphering Response to DNA Damage Agents in High-Grade Serous Ovarian Cancer-A GEICO Study" a la revista Cancers.

La inestabilitat genòmica (IG) és un fenomen transversal compartit per diversos tipus tumorals que aporta informació tant pronòstica com predictiva. En el context del càncer d'ovari serós d'alt grau (HGSOC), la resposta a agents que danyen l'ADN, com els inhibidors basats en platí i els inhibidors de la poli(ADP-ribosa) polimerasa (PARPi), s'ha relacionat estretament amb deficiències en la maquinària de reparació de l'ADN per reparació de recombinació homòloga (HRR) i IG. En aquest estudi, hem desenvolupat la puntuació Scarface, un algorisme integrador basat en dades genòmiques i transcriptòmics obtinguts de l'anàlisi NGS d'una cohort prospectiva GEICO de 190 mostres tumorals fixades en formol i incloses en parafina (FFPE) de pacients diagnosticats de HGSOC amb una mitjana de seguiment de 31,03 mesos (5,87-159,27 mesos).

*S'han deixat les abreviatures en anglès.

Referència de l'article
Fernández-Serra A, López-Reig R, Márquez R, Gallego A, de Sande LM, Yubero A, et al. The Scarface Score: Deciphering Response to DNA Damage Agents in High-Grade Serous Ovarian Cancer-A GEICO Study. Cancers (Basel). 2023 Jun 1;15(11). doi: 10.3390/cancers15113030. PubMed PMID: 37296992.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Tima Miroshnichenko / Woman lying on hospital bed / CC BY-SA 4.0]