Categoria: Estudis i projectes

Prevalença de les infeccions orals en pacients amb malaltia renal crònica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi transversal sobre la prevalença de les infeccions orals en pacients amb malaltia renal crònica.

Juan José Segura-Sampedro, cirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Prevalence of oral infections in chronic kidney disease patients: A cross-sectional study" a la revista Oral Disease.

L'objectiu d'aquesta recerca va ser analitzar la prevalença de periodontitis apical (PA) i malaltia periodontal (periodontitis) (MP) en pacients amb malaltia renal crònica (MRC) en relació amb la seva fase de tractament.

Les infeccions orals són més prevalents en les fases avançades de la MRC. El tractament de la MP i l'PA ha d'incorporar-se a la planificació del tractament dels pacients amb MRC.

Referència de l'article
Palmeira E, de Liz Pérez-Losada F, Díaz-Flores-García V, Segura-Sampedro JJ, Segura-Egea JJ, López-López J. Prevalence of oral infections in chronic kidney disease patients: A cross-sectional study. Oral Dis. 2023 Jul 1. doi: 10.1111/odi.14663. PubMed PMID: 37392430.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Jan Fidler / Have you already been to your regular teeth inspection? / CC-by-sa-2.0]