Categoria: Estudis i projectes

Oseltamivir vs. tractament estàndard en grip greu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi de cohort multicèntric sobre l'eficàcia del tractament prolongat amb oseltamivir enfront del tractament estàndard en pacients crítics amb infecció gripal greu.

Lorenzo Sociasorcid, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effectiveness of prolonged versus standard-course of oseltamivir in critically ill patients with severe influenza infection: A multicentre cohort study" a la revista Journal of Medical Virgology.

L'objectiu d'aquest estudi és investigar l'eficàcia del tractament amb oseltamivir prolongat enfront del tractament estàndard en pacients crítics amb grip greu.

L'oseltamivir prolongat pot tenir efectes protectors sobre la supervivència en el dia 10 en comparació amb un cicle de tractament estàndard. L'anàlisi de sensibilitat va confirmar aquests resultats. En comparació amb el tractament estàndard, l'oseltamivir prolongat es va associar amb una reducció de la mortalitat en l'UCI en pacients crítics amb grip greu. Els metges haurien de considerar la possibilitat d'ampliar la durada del tractament amb oseltamivir a deu dies, en particular en els grups de major risc d'excreció vírica prolongada. Es justifica la realització de més assajos controlats aleatoritzats per a confirmar aquestes troballes.

Referència de l'article
Moreno G, Carbonell R, Díaz E, Martín-Loeches I, Restrepo MI, Reyes LF, et al. Effectiveness of prolonged versus standard-course of oseltamivir in critically ill patients with severe influenza infection: A multicentre cohort study. J Med Virol. 2023 Aug;95(8):e29010. doi: 10.1002/jmv.29010. PubMed PMID: 37537755.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: pixabay.com / Cold winter / CC-by-sa-2.0]