Categoria: Estudis i projectes

Susceptibilitat antibiòtica de Pseudomonas aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una anàlisi cronològica de cinc anys a escala nacional dels perfils de susceptibilitat antibiòtica, epidemiologia genòmica i mecanismes de resistència de Pseudomonas aeruginosa.

Miquel À Sastre-Femenia, Almudena Fernández-Muñoz, María Antonia Gomis-Font, Biel Taltavull, Carla López-Causapé, Laura Zamorano i Antonio Oliver, microbiòlegs i microbiòlogues de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Pseudomonas aeruginosa antibiotic susceptibility profiles, genomic epidemiology and resistance mechanisms: a nation-wide five-year time lapse analysis" a la revista The Lancet Regional Health - Europe.

Les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària causades per Pseudomonas aeruginosa constitueixen una de les principals amenaces de resistència als antimicrobians a tot el món. Amb la finalitat d'analitzar les tendències actuals, s'ha dut a terme una anàlisi d'alta resolució dels perfils de susceptibilitat, l'epidemiologia genòmica i el resistoma de P. aeruginosa en un període de cinc anys.

Referència de l'article
Sastre-Femenia MÀ, Fernández-Muñoz A, Gomis-Font MA, Taltavull B, López-Causapé C, Arca-Suárez J, et al. Pseudomonas aeruginosa antibiotic susceptibility profiles, genomic epidemiology and resistance mechanisms: a nation-wide five-year time lapse analysis. Lancet Reg Heal - Eur. 2023 Nov 1;34:100736. doi: 10.1038/s41409-023-01955-z. PubMed PMID: 37753216.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Jennifer Dunaway / Pseudomonas / CC BY-NC 2.0]