Categoria: Estudis i projectes

Perfils epigenètics del càncer de mama triple negatiu en dones afroamericanes i blanques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Laboratori d'Epigenètica del Càncer de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat un estudi sobre els perfils epigenètics del càncer de mama triple negatiu en dones afroamericanes i blanques.

Miquel Ensenyat-MendezPere Llinàs-Arias, Sandra Íñiguez-Muñoz i Diego Marzese, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Epigenetic Profiles of Triple-Negative Breast Cancers of African American and White Females" a la revista JAMA Network Open.

El càncer de mama triple negatiu (CMTN) és el subtipus de càncer de mama més agressiu i sembla tenir una incidència desproporcionadament major i pitjors resultats entre les dones afroamericanes més joves.

L'objectiu d'aquest estudi era investigar si existeixen diferències epigenètiques en els CMTN de dones afroamericanes més joves que puguin explicar les disparitats clíniques observades en aquest grup de pacients.

Referència de l'article
Ensenyat-Mendez M, Solivellas-Pieras M, Llinàs-Arias P, Íñiguez-Muñoz S, Baker JL, Marzese DM, et al. Epigenetic Profiles of Triple-Negative Breast Cancers of African American and White Females. JAMA Netw open. 2023 Oct 2;6(10):e2335821. doi: 10.1001/jamanetworkopen.2023.35821. PubMed PMID: 37796506.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: PXHere / Takeway coffee cup in an office / CC0 Public Domain]