Categoria: Estudis i projectes

Classificació de quists en dermatopatologia: part 1

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la primera part de la classificació de quists en dermatopatologia.

Carles Sausorcid, patòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Principales tipos de quistes en dermatopatología: parte 1" a la Revista Española de Patología.

Les estructures quístiques són una de les troballes més freqüents en dermatopatologia. Es tracta de tumors quístics i de pseudoquists per acumulació de certes substàncies, per exemple, mucina. En una sèrie de dos articles (dels quals aquest és el primer) s'han revisat els principals tipus de quists i pseudoquists que es poden veure a la biòpsia cutània, examinant-ne els aspectes histopatològics i els principals diagnòstics diferencials. En aquesta primera part, s'aborden els quists infundibulars, dermoides, vellosos eruptius, fol·liculars pigmentats, pilonidals, tricolemals, de milium, híbrids i broncogènics, així com l'esteatocistoma, l'hidrocistoma i els barbs.

Referència de l'article
Fernández Figueras MT, Alzoghby-Abi Chaker J, Fernandez-Parrado M, García Herrera A, Garrido M, Idoate Gastearena MÁ, et al. Principales tipos de quistes en dermatopatología: parte 1. Rev Española Patol. 2024 Jan;57(1):27–41. doi: 10.1016/j.patol.2023.11.006. PubMed PMID: 38246707.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ed Uthman / Epidermal Inclusion Cyst / CC BY-NC-ND 2.0]