Categoria: Estudis i projectes

Recursos interns de les infermeres davant el burnout

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears han publicat una exploració qualitativa dels recursos interns de les infermeres davant el burnout. 

Sarah-Louise d'Auvergne FlowersOrcid, Mireia Guillén-SolàOrcid i Noemí SansóOrcid, investigadores de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Compassionate Care: A Qualitative Exploration of Nurses' Inner Resources in the Face of Burnout" a la revista Nursing Reports.

Hi ha una mancança universal d'infermeres, amb un dèficit actual de 5,9 milions basat en les necessitats. No es tracta només d'un problema de contractació, sinó també de retenció, provocat pels alts nivells d'estrès laboral, l'esgotament i l'escassa satisfacció en el treball, que es tradueixen en una atenció deficient. Algunes de les repercussions en la salut de les infermeres són ansietat, insomni, depressió, migranyes, irritabilitat, absentisme i, a vegades, alcoholisme i drogoaddicció.

Per a abordar alguns d'aquests costosos problemes, es proposa una exploració qualitativa de com utilitzen les infermeres els recursos interns per a fer front a l'estrès en diferents moments de la seva carrera professional. A través de la lent de la teoria fonamentada, es duran a terme entrevistes semiestructurades amb dos grups diferents de participants:

  1. Estudiants d'infermeria matriculats en la Universitat de les Illes Balears entre 2022-2025.
  2. Infermeres amb experiència en el registre d'infermeria de les Balears.

Les entrevistes es codificaran i després s'analitzaran fent servir Atles.tu. Els resultats esperats informaran sobre les millores del pla d'estudis que beneficiaran el benestar dels (estudiants de) infermeria, des de l'inici de la seva formació, prevenint els possibles riscos psicosocials abans que sorgeixin en el lloc de treball. Això és vital, ja que aborda la salut mental de les infermeres, així com els problemes crònics de retenció i absentisme. 

Referència de l'article
Flowers S-L d’Auvergne, Guillén-Solà M, Sansó N, Galiana L. Compassionate Care: A Qualitative Exploration of Nurses’ Inner Resources in the Face of Burnout. Nurs reports (Pavia, Italy). 2024 Jan 2;14(1):66–77. doi: 10.3390/nursrep14010006. PubMed PMID: 38251184.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermeres fan educació terapèutica Dialectològica a una persona amb diabetes / CC BY-NC-ND 2.0]