Categoria: Estudis i projectes

Quimioteràpia neoadjuvant en liposarcoma mixoide d'alt grau

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia y Ortopèdia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un assaig basat en els resultats de la cohort ampliada d'un assaig aleatoritzat dels grups de sarcoma italià (ISG), espanyol (GEIS), francès (FSG) i polonès (PSG) de quimioteràpia neoadjuvant en liposarcoma mixoide d'alt grau.

Oscar Tendero, traumatòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Neoadjuvant Chemotherapy in High-Grade Myxoid Liposarcoma: Results of the Expanded Cohort of a Randomized Trial From Italian (ISG), Spanish (GEIS), French (FSG), and Polish Sarcoma Groups (PSG)" a la revista Journal of Clinical Oncology.

Es va realitzar un assaig aleatori per comparar el règim d'antraciclina + ifosfamida (AI) estàndard neoadjuvant (E) amb el règim adaptat a la histologia (HT) en sarcoma de teixit tou (STT) d'alt risc localitzat seleccionat. Els resultats de l'assaig van demostrar la superioritat de E en totes les histologies STT excepte en el liposarcoma mixoide d'alt grau (HG-MLPS) on E i HT semblaven equivalents. Per avaluar encara més la no inferioritat de HT en comparació amb E, es va ampliar la cohort HG-MLPS.

Referència de l'article
Gronchi A, Palmerini E, Quagliuolo V, Martin Broto J, Lopez Pousa A, Grignani G, et al. Neoadjuvant Chemotherapy in High-Grade Myxoid Liposarcoma: Results of the Expanded Cohort of a Randomized Trial From Italian (ISG), Spanish (GEIS), French (FSG), and Polish Sarcoma Groups (PSG). J Clin Oncol. 2024 Jan 17;JCO2300908. doi: 10.1200/JCO.23.00908. PubMed PMID: 38232337.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: IB-Salut - Hospital Universitari Son Espases]