Categoria: Estudis i projectes

Ús de l'apremilast en el món real en pacients amb artritis psoriàsica no biològica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Reumatologia de l'Hospital Can Misses i l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en un estudi basat en dades de la pràctica clínica espanyola sobre l'ús de l'apremilast en el món real en pacients amb artritis psoriàsica no biològica.

Ana Urruticoechea-Aranaorcid, reumatòloga de l'Hospital Can Misses; i Inmaculada Ros-Vilamajó, reumatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Real-world apremilast use in biologic-naïve psoriatic arthritis patients. Data from Spanish clinical practice" a la revista Reumatología Clínica.

Apremilast és aprovat per al tractament de la psoriasi i l'artritis psoriàsica (APs). L'evidència del món real sobre l'eficàcia d'apremilast en la pràctica clínica és limitada.

A la pràctica clínica espanyola, dos terços dels pacients amb AP van continuar amb apremilast al cap de 12 mesos, amb beneficis clínics a escala articular, sense progressió radiogràfica de les erosions i un impacte positiu en la QoL informada pel pacient.

Referència de l'article
Gratacós-Masmitja J, Beltrán Catalán E, Álvarez Vega JL, Urruticoechea-Arana A, Fito C, Maceiras F, et al. Real-world apremilast use in biologic-naïve psoriatic arthritis patients. Data from Spanish clinical practice. Reumatol Clin. 2024 Jan;20(1):24–31. doi: 10.1016/j.reumae.2023.09.004. PubMed PMID: 38233009.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Marco Verch Professional Photographer / Little pink pills in a blister pack / CC BY-SA 4.0]