Categoria: Estudis i projectes

Validació de l'escala GSE en estudiants d'infermeria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears han participat en la publicació de la validació de la versió espanyola de l'escala d'autoeficàcia general (GSE) de cinc ítems en una mostra d'estudiants d'infermeria sobre l'evidència de validesa, fiabilitat, invariància longitudinal i canvis en l'autoeficàcia i la resiliència generals en una doble onada encreuada, model de panell.

Noemí Sansó, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Validation of the Spanish version of the five-item General Self-Efficacy (GSE) scale in a sample of nursing students: Evidence of validity, reliability, longitudinal invariance and changes in general self-efficacy and resilience in a two-wave cross-lagged panel model" a la revista Nurse Education in Practice.

L'‟objectiu d‟aquest estudi és validar la versió espanyola de l'‟Escala d‟Autoeficàcia General de cinc ítems en una mostra d‟estudiants d‟infermeria, mitjançant:

1) oferint evidències de validesa i fiabilitat;

2) estudiant la invariància de mesura longitudinal de l'escala;

3) aportant evidències sobre els canvis als nivells d'autoeficàcia que es produeixen després d'un any de formació en infermeria; i

4) oferint evidències longitudinals sobre la relació entre l'autoeficàcia i els nivells de resiliència dels estudiants d'infermeria.

La versió espanyola de l'escala d'Autoeficàcia General de cinc ítems és un instrument breu que pot contribuir a l'avaluació d'algunes de les competències bàsiques del Grau en Infermeria, que milloren durant la formació i com aquests canvis es relacionen amb altres competències importants per a la professió infermera, com la resiliència.

Referència de l'article
Galiana L, Sánchez-Ruiz J, Gómez-Salgado J, Larkin PJ, Sansó N. Validation of the Spanish version of the five-item General Self-Efficacy (GSE) scale in a sample of nursing students: Evidence of validity, reliability, longitudinal invariance and changes in general self-efficacy and resilience in a two-wave cross-lagged. Nurse Educ Pract. 2024 Jan;74:103865. doi: 10.1016/j.nepr.2023.103865. PubMed PMID: 38128375.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]