Categoria: Estudis i projectes

Resistència a la colistina en Pseudomonas aeruginosa: models quantitatius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació d'un estudi sobre la distinció de la resistència induïble i no induïble a la colistina a Pseudomones aeruginosa mitjançant models quantitatius i de farmacologia de sistemes amb inòculs baixos i estàndard.

Bartolome MoyaOrcid, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Distinguishing Inducible and Non-Inducible Resistance to Colistin in Pseudomonas aeruginosa by Quantitative and Systems Pharmacology Modeling at Low and Standard Inocula" a la revista Journal of Pharmaceutical Sciences.

La colistina és un antibiòtic polimixínic i peptídic que pot provocar la mort ràpida de bacteris però també l'aparició de resistències. Els autors es van proposar desenvolupar un nou enfocament experimental i de farmacologia quantitativa i de sistemes per distingir entre resistència induïble i no induïble. Es van modelar simultàniament els perfils de recompte viable de les poblacions total i menys susceptible de Pseudomones aeruginosa ATCC 27853 a partir de models d'infecció in vitro estàtics i dinàmics. Es van estudiar inòculs inicials baixos i normals per distingir entre resistència induïble i no induïble.

Referència de l'article
Bulitta JB, Shin E, Bergen PJ, Lang Y, Forrest A, Tsuji BT, et al. Distinguishing Inducible and Non-Inducible Resistance to Colistin in Pseudomonas aeruginosa by Quantitative and Systems Pharmacology Modeling at Low and Standard Inocula. J Pharm Sci. 2024 Jan;113(1):202–13. doi: 10.1016/j.xphs.2023.10.029. PubMed PMID: 37879409.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: / Ampoules Vaccination Vaccine / CC BY 2.0]