Categoria: Estudis i projectes

Perfil de metabòlits plasmàtics del consum de llegums i risc futur de DM2 i MCV

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre  el perfil de metabòlits plasmàtics del consum de llegums i risc futur de diabetis tipus 2 i malaltia cardiovascular.

Miquel Fiol, investigador emèrit del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en la publicació d'un estudi amb el títol "Plasma metabolite profile of legume consumption and future risk of type 2 diabetes and cardiovascular disease" a la revista Cardiovascular Diabetology.

Encara que el consum de llegums s'ha relacionat amb un risc reduït de diabetis tipus 2 (DT2) i malalties cardiovasculars (MCV), mai s'ha explorat la possible associació entre metabòlits plasmàtics associats al consum de llegums i el risc de malalties cardiometabòlics. L'anàlisi es va dur a terme en 1833 participants en l'estudi PREDIMED. Aquest estudi va identificar un conjunt de 40 metabòlits associats al consum de llegums i amb un risc reduït de desenvolupament de T2D en una població mediterrània amb alt risc de malaltia cardiovascular.

Referència de l'article
Margara-Escudero HJ, Paz-Graniel I, García-Gavilán J, Ruiz-Canela M, Sun Q, Clish CB, et al. Plasma metabolite profile of legume consumption and future risk of type 2 diabetes and cardiovascular disease. Cardiovasc Diabetol. 2024 Jan 20;23(1):38. doi: 10.1186/s12933-023-02111-z. PubMed PMID: 38245716.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Mikael Häggström / Llegums / CC 3.0]