Categoria: Estudis i projectes

Actualització sobre el maneig de pacients grans amb adenocarcinoma pancreàtic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una perspectiva des de l'oncologia mèdica de l'actualització sobre el maneig de pacients grans amb adenocarcinoma pancreàtic.

Mónica Guillot MoralesOrcid, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Update on the management of older patients with pancreatic adenocarcinoma: a perspective from medical oncology" a la revista Clinical and Translational Oncology.

En el context del càncer de pàncrees, la intervenció quirúrgica se sol recomanar per als tumors localitzats, mentre que la quimioteràpia és l'enfocament preferit a l'escenari avançat i/o metastàtic. Tot i això, el càncer de pàncrees està estretament vinculat a l'envelliment, amb un diagnòstic mitjà al cap de 72 anys. Paradoxalment, malgrat la seva incidència més gran entre la gent gran, aquesta població sol estar infrarepresentada en els estudis clínics, cosa que complica el procés de presa de decisions. L'edat per si sola no hauria de determinar l'estratègia terapèutica, però, atesa l'elevada comorbiditat i la mortalitat d'aquesta malaltia, cal una valoració geriàtrica integral (VAG) per definir el millor tractament, prevenir la toxicitat i optimitzar l'atenció al pacient ancià. En aquesta revisió, un grup d'experts de la Secció d'Oncogeriatria de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), del Grup Espanyol de Tractament dels Tumors Digestius (TTD) i el Grup Espanyol Multidisciplinari en Càncer Digestiu (GEMCAD) han avaluat l'evidència científica disponible i proposen una sèrie de recomanacions sobre el maneig i el tractament de la població anciana amb càncer de pàncrees.

Referència de l'article
Guillot Morales M, Visa L, Brozos Vázquez E, Feliu Batlle J, Khosravi Shahi P, Laquente Sáez B, et al. Update on the management of older patients with pancreatic adenocarcinoma: a perspective from medical oncology. Clin Transl Oncol. 2024 Feb 8. doi: 10.1007/s12094-024-03386-8. PubMed PMID: 38329611.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home / CC BY-NC-SA 4.0]