Categoria: Estudis i projectes

Injecció de vesícules extracel·lulars en osteoartritis de genoll

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), junt amb l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) de la UIB i el Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears han publicat un estudi sobre l'ús de la injecció intraarticular de vesícules extracel·lulars derivades de lisat de plaquetes recupera l'osteoartritis de genoll en un model de rata in vivo.

Maria Antònia Forteza-Genestra, Miquel Antich-Rosselló, Carmen Ráez-MeseguerOrcid, Anna Tomàs Sangenís, Marta MonjoOrcid i Joana Maria RamisOrcid, investigadores i investigadors de l'IdISBaJavier CalvoOrcid i Antoni GayàOrcid, investigadors de l'IdISBa  i el Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, han publicat l'article amb el títol "Intra-articular injection of platelet lysate-derived extracellular vesicles recovers from knee osteoarthritis in an in vivo rat model" a la revista Journal of Orthopaedic Translation.

Les cèl·lules mare mesenquimals (MSC) i el plasma ric en plaquetes són el focus principal d'atenció en l'estudi de nous tractaments regeneratius destinats a revertir l'osteoartritis (OA). No obstant això, les vesícules extracel·lulars (VE) presenten diversos avantatges davant dels tractaments basats en cèl·lules.

L'objectiu d'aquest estudi, doncs, va ser comparar i avaluar el potencial regeneratiu de les VE derivades de MSC (cEVs) i les VE derivades de plaquetes (pEVs) en un model de cartílag de rata amb OA.

Referència de l'article
Forteza-Genestra MA, Antich-Rosselló M, Ráez-Meseguer C, Sangenís AT, Calvo J, Gayà A, et al. Intra-articular injection of platelet lysate-derived extracellular vesicles recovers from knee osteoarthritis in an in vivo rat model. J Orthop Transl. 2024 Mar;45:1–9. doi: 10.1016/j.jot.2023.10.005. PubMed PMID: 38371711.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Janet Stephen / Wistar Rat / CC BYND2.0]