Categoria: Estudis i projectes

Ús d'insulina en embarassos complicats per DMT1

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi d'ús en vida real de sistemes comercials d'administració automàtica d'insulina (sense indicació a la gestació) en comparació amb múltiples injeccions diàries d'insulina en embarassos complicats per diabetis tipus 1.

Mercedes Codinaorcid, endocrinòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Real-world evidence of off-label use of commercially automated insulin delivery systems compared to multiple daily insulin injections in pregnancies complicated by type 1 diabetes" a la revista Diabetes Technology & Therapeutics.

L'objectiu era comparar el control glucèmic i els resultats maternofetals de les dones amb diabetis tipus 1 (T1D) que utilitzen sistemes de nansa tancada híbrida (HCL) davant de les injeccions diàries múltiples d'insulina (IDM) més el monitoratge continu de la glucosa (MCG).

En un entorn de vida real, les usuàries de HCL (més complexes) van aconseguir un control glucèmic similar a les dones tractades amb MDI en termes de HbA1c i TIRG, però van guanyar més pes durant l'embaràs i van tenir nadons més grans que les usuàries de MDI.

Referència de l'article
Quirós C, Herrera MT, Amigó J, Wagner A, Beato-Vibora PI, Azriel S, et al. Real-world evidence of off-label use of commercially automated insulin delivery systems compared to multiple daily insulin injections in pregnancies complicated by type 1 diabetes. Diabetes Technol Ther. 2024 Feb 28. doi: 10.1089/dia.2023.0594. PubMed PMID: 38417014.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Catalina Artigues Mascaró]