Categoria: Estudis i projectes

Factors predictius en pacients amb mieloma múltiple

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre els factors predictius de la negativitat de la malaltia residual mesurable no mantinguda en pacients amb mieloma múltiple aptes per a trasplantament.

Joan Bargay, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Predictors of unsustained measurable residual disease negativity in transplant-eligible patients with multiple myeloma" a la revista Blood.

Aquí, s'està investigant el paper de la negativitat de la malaltia residual mesurable (MRM) com a biomarcador per interrompre el tractament en pacients amb mieloma múltiple (MM) elegibles per a trasplantament. Per tant, és important identificar els factors de risc de reaparició d'MRM i/o malaltia progressiva (MP) entre els pacients que aconsegueixen una MRM indetectable per evitar infratractament.

En aquest estudi es van analitzar 267 pacients amb MM acabats de diagnosticar i elegibles per a trasplantament que van participar en els assaigs clínics GEM2012MENOS65 i GEM2014MAIN i que van obtenir una MRM negativa mitjançant citometria de flux de nova generació.

Referència de l'article
Guerrero C, Puig N, Cedena M-T, Calasanz M-J, Gutierrez NC, Fernandez M, et al. Predictors of unsustained measurable residual disease negativity in transplant-eligible patients with multiple myeloma. Blood. 2024 Feb 15;143(7):597–603. doi: 10.1182/blood.2023022083. PubMed PMID: 38048552.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nephron / Plasmacytoma1 / CC BY-SA 3.0]