Categoria: Estudis i projectes

Nitrit per modular la resposta inflamatòria a la proteïna S del SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi on s'analitza com el nitrit atenua la resposta inflamatòria in vitro de les cèl·lules immunitàries a la proteïna S del SARS-CoV-2 sense interferir en l'activació d'enzims antioxidants.

Miguel D FerrerOrcid, Margalida Monserrat-MesquidaOrcid, Cristina BouzasOrcid, Antoni SuredaOrcid, Josep A TurOrcid i Antoni PonsOrcid, investigadors i investigadores de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Nitrite Attenuates the In Vitro Inflammatory Response of Immune Cells to the SARS-CoV-2 S Protein without Interfering in the Antioxidant Enzyme Activation" a la revista International Journal of Molecular Sciences.

El SARS-CoV-2 indueix una reacció hiperinflamatòria a causa de l'alliberament excessiu de citocines durant la resposta immunitària. L'endotoxina bacteriana lipopolisacàrid (LPS) contribueix a la inflamació de baix grau associada a la síndrome metabòlica, potenciant la reacció hiperinflamatòria induïda per la infecció SARS-CoV-2.

La ingesta de nitrat sòdic, un precursor del nitrit i l'òxid nítric, influeix en el perfil d'expressió gènica antioxidant i proinflamatòria després de l'estimulació immunitària amb LPS en cèl·lules mononuclears de sang perifèrica de pacients amb síndrome metabòlica.

L'objectiu era avaluar les respostes inflamatòries i antioxidants de les cèl·lules immunitàries de pacients amb síndrome metabòlica a l'exposició a la proteïna SARS-CoV-2 spike (proteïna S) juntament amb LPS i l'efecte del nitrit en aquestes respostes.

Referència de l'article
Ferrer MD, Reynés C, Jiménez L, Malagraba G, Monserrat-Mesquida M, Bouzas C, et al. Nitrite Attenuates the In Vitro Inflammatory Response of Immune Cells to the SARS-CoV-2 S Protein without Interfering in the Antioxidant Enzyme Activation. Int J Mol Sci. 2024 Mar 5;25(5). doi: 10.3390/ijms25053001. PubMed PMID: 38474248.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
 
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention / Coronavirus / CC BY-NC-SA 4.0]