Categoria: Estudis i projectes

L'Hospital d'Inca participa en la publicació d'un article sobre la relació dels factors meteorològics i l'asma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

asmaPediatria de l'Hospital Comarcal d'Inca participa, junt amb l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut i l'Hospital Clínic Universitari Virgen de la Arrixaca, en un article on es volen relacionar els factors meteorològics i l'exacerbació de l'asma en una població pediàtrica.

Jose Francisco Utrera, pediatra de l'Hospital Comarcal d'Inca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Can meteorological factors forecast asthma exacerbation in a paediatric population?" a la revista Allergologia et Immunopathologia.

Els empitjoraments de l'asma atesos a urgències mostren una marcada estacionalitat en l'edat pediàtrica. Aquest patró estacional pot canviar d'una població a un altra i els factors implicats encara no es coneixen. L'objectiu era avaluar l'associació entre factors meteorològics i l'escola amb l'agreujament de l'asma en infants atesos a urgències. Es va fer una revisió retrospectiva dels historials mèdics d'infants entre 5-14 anys durant quatre anys (2007-2011). Els empitjoraments varen mostrar un patró bimodal amb pics per primavera i estiu. La combinació de meteorologia i escolarització poden preveure els agreujaments de l'asma en infants atesos a les urgències hospitalàries.

Referència de l'article
Hervas D, Utrera JF, Hervas-Masip J, Hervas JA, Garcia-Marcos L. Can meteorological factors forecast asthma exacerbation in a paediatric population? Allergol Immunopathol (Madr). 2015 Jan-Feb;43(1):32-6.
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]