Categoria: Estudis i projectes

Radiofarmàcia de Son Espases ha participat en un article sobre la microextracció automàtica en xeringa de dispersió líquid-líquid de (99) Tc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr75El Servei de Radiofarmàcia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un article sobre la microextracció automàtica en xeringa de dispersió líquid-líquid de (99) Tc a partir de mostres biològiques i residus hospitalaris abans del recompte de centelleig líquid. També hi han participat els Sciware Systems i la Universitat de les Illes Balears.

Marina Villar i Fernando Vega, facultatius de Radiofarmàcia de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en l'article amb el títol "Automatic in-syringe dispersive liquid-liquid microextraction of (99)Tc from biological samples and hospital residues prior to liquid scintillation counting", publicat a la revista Analytical and Bioanalytical Chemistry.

Per primera vegada es presenta una comparativa crítica entre extractants i dissolvents dispersors per (99)Tc DLLME. El sistema es va optimitzar per disseny experimental, amb 22,5 % d'Aliquat®336 en acetona, es va seleccionar com a extractant i dispersador, respectivament. La detecció Off-line es va realitzar utilitzant un comptador de centelleig líquid. Aquest mètode té un mínim d'activitat (99)Tc detectable de 0.075 Bq amb una alta feqüència d'extracció/preconcentració.

Referència de l'article
Villar M, Avivar J, Ferrer L, Borras A, Vega F, Cerda V. Automatic in-syringe dispersive liquid-liquid microextraction of Tc from biological samples and hospital residues prior to liquid scintillation counting. Anal Bioanal Chem. 2015 May 26.
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Brookhaven National Laboratory / First technetium-99m generator / CC BY­ND 2.0]