Categoria: Estudis i projectes

Anàlisi de 1230 pacients amb fenotip sistèmic de sarcoïdosi associada a l’etapa radiològica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una anàlisi de 1230 pacients amb fenotip sistèmic de sarcoïdosi associada a l’etapa radiològica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Javier Rascón, metge de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Systemic phenotype of sarcoidosis associated with radiological stages. Analysis of 1230 patients" a la revista European Journal of Internal Medicine.

Es volia analitzar l'associació entre les etapes radiològiques d'escalfament de la sarcoïdosi en el fenotip del diagnòstic i malaltia (epidemiologia, presentació clínica i afectació extratoràcica) en una de les cohorts més grans de pacients amb sarcoïdosi informada en el sud d'Europa.

Referència de l'article
Pérez-Alvarez R, Brito-Zerón P, Kostov B, Feijoo-Massó C, Fraile G, Gómez-de-la-Torre R, et al. Systemic phenotype of sarcoidosis associated with radiological stages. Analysis of 1230 patients. Eur J Intern Med. 11 set 2019. doi: 10.1016/j.ejim.2019.08.025. PubMed PMID: 31521474.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]