Categoria: Estudis i projectes

Uns investigadors de la UIB i de l’HSLL proposen avaluar la presència del receptor estrogènic ERbeta en les proves de diagnosi i seguiment del càncer de pit

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un equip d’investigadors del grup de recerca en Oncologia Translacional de la Universitat de les Illes Balears amb col.laboració amb els  serveis d’Oncologia i d’Anatomia Patològica de l’Hospital Son Llàtzer han realitzat un treball d’investigació titulatImportancia de la ratio ERα/ERβ en la función mitocondrial y el estrés oxidativo en el cáncer de mama. Influencia de la leptina.

A l’estudi proposen que s’introdueixi l’avaluació de la presència del receptor estrògenic ERβ en les proves de diagnòstic i seguiment del càncer de pit i altres càncers hormonodependents, com per exemple el càncer d’ovari. Els investigadors apunten que la inclusió d’aquest procediment permetria avançar cap a tractaments més individualitzats en la lluita contra el cáncer. El càncer de pit és el tumor maligne més freqüent en les dones dels països desenvolupats i és la primera causa de mort per càncer entre les dones.

El projecte ha estat finançat per l’Institut de Salut Carlos III i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.