Categoria: Estudis i projectes

Sopar prest millora l'estat metabòlic i la protecció a la COVID19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Pediatria i de Medicina Familiar i Comunitària del Centre de Salut de la Vileta i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un informe breu sobre l'evidència, l'hora més habitual del menjar més gran del dia, el sopar, com a predisposició a un resultat greu de la COVID-19.

Sergio Verd, pediatra del CS de la Vileta i investigador de l'IdISBa; Sara Beiro, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS de la Vileta; Marisa Fernández-Bernabeu, metgessa d'urgències; i Jaume Ponce-Taylor, han publicat l'informe breu amb el títol "Early Dinner or "Dinner Like a Pauper": Evidence, the Habitual Time of the Largest Meal of the Day - Dinner - Is Predisposing to Severe COVID-19 Outcome - Death" a la revista Chronobiology International.

La COVID-19 i la síndrome metabòliques són pandèmies devastadores. El control efectiu dels paràmetres metabòlics i la seva disfunció podrien ajudar a prevenir o minimitzar els efectes negatius del SARS-CoV-2 reduint la resposta inflamatòria local i bloql'entrada del virus a les cèl·lules. Amb aquesta consideració en ment, es varen recollir dades d'enquestes realitzades en nou països europeus per analitzar la relació entre l'hora real del sopar i l'interval en minuts entre el sopar i el capvespre dels respectius països i la taxa de morts per sobre de la mitjana de cada milió de persones com a índex de mortalitat per infecció per COVID-19.

Referència de l'article
Verd S, Beiro S, Fernandez-Bernabeu M, Ponce-Taylor J. Early dinner or «dinner like a pauper»: Evidence, the habitual time of the largest meal of the day - dinner - is predisposing to severe COVID-19 outcome - death. Chronobiol Int. 9 juny 2020. doi: 10.1080/07420528.2020.1772810. PubMed PMID: 32516020.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]