Categoria: Estudis i projectes

Diversió biliopancreàtica en el tractament quirúrgic de l'obesitat mòrbida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre la diversió biliopancreàtica en el tractament quirúrgic de l'obesitat mòrbida.

Alessandro Bianchi, Alberto Pagan-Pomar, Marina Jimenez-Segovia, José Antonio Martinez-Corcoles i Francesc Xavier Gonzalez-Argenté, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Biliopancreatic Diversion in the Surgical Treatment of Morbid Obesity: Long-Term Results and Metabolic Consequences" a la revista Obesity Surgery.

En l'acostament terapèutic multidisciplinari de l'obesitat, la cirurgia bariàtrica es considera el tractament més efectiu en la reducció de pes i la disminució de les comorbiditats associades. L'objectiu d'aquest treball és descriure els resultats clínics i metabòlics a llarg termini en pacients obesos sotmesos a diversió biliopancreàtica segons la tècnica Scopinaro.

Referència de l'article
Bianchi A, Pagan-Pomar A, Jimenez-Segovia M, Martinez-Corcoles JA, Gonzalez-Argenté FX. Biliopancreatic Diversion in the Surgical Treatment of Morbid Obesity: Long-Term Results and Metabolic Consequences. Obes Surg. 19 juny 2020. doi: 10.1007/s11695-020-04777-w. PubMed PMID: 31523756.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases]