Categoria: Estudis i projectes

Qualitat de vida relacionada amb la salut en individus amb síndrome metabòlica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi transversal sobre la qualitat de vida relacionada amb la salut en individus amb síndrome metabòlica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora RomagueraJosep Antoni Tur, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Calidad de vida relacionada con la salud en individuos con síndrome metabólico: un estudio descriptivo" a la revista Medicina de Familia. SEMERGEN.

La síndrome metabòlica (SM) és la combinació de diversos factors de risc cardiovascular que poden derivar en un major impacte en la morbimortalitat prematura. Però, l'impacte de la SM en la qualitat de vida relacionada amb la salut (CVRS) és desconegut. L'objectiu d'aquest estudi és avaluar CVRS en la població espanyola de cinquanta-cinc anys o més amb SM.

Referència de l'article
Marcos-Delgado A, López-García E, Martínez-González MA, Salas-Salvadó J, Corella D, Fitó M, et al. Calidad de vida relacionada con la salud en individuos con síndrome metabólico: un estudio descriptivo. Semergen. 12 juny 2020. doi: 10.1016/j.semerg.2020.03.003. PubMed PMID: 32540410.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS de Vila. Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]