Categoria: Estudis i projectes

Embarassos després de càncer de pit en pacients amb mutacions BRCA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la guia per a embarassos després de càncer de pit en pacients amb mutacions BRCA. També hi han participat diferents centres internacionals.

Octavi Córdoba, ginecòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Pregnancy After Breast Cancer in Patients With Germline BRCA Mutations" a la revista Journal of Clinical Oncology.

Les dones joves amb mutacions de la línia germinal BRCA tenen desafiaments reproductius únics. L'embaràs després del càncer de pit no augmenta el risc de recurrència, però, hi ha dades molt limitades disponibles sobre les mutacions BRCA. Aquest estudi investiga l'impacte de l'embaràs en els resultats del càncer de mama en pacients amb mutacions de la línia germinal BRCA.

Referència de l'article
Lambertini M, Ameye L, Hamy A-S, Zingarello A, Poorvu PD, Carrasco E, et al. Pregnancy After Breast Cancer in Patients With Germline BRCA Mutations. JCO. 16 juliol 2020. doi: 10.1200/JCO.19.02399. PubMed PMID: 32673153.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]