Categoria: Estudis i projectes

Hepatectomia dreta extesa al segment I amb reemplaçament de la pròtesi de la vena cava inferior degut a la invasió de l'hepatocarcinoma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General de l'Hospital Universitari Son Espases i el Servei de Cirurgia General de l'Hospital Comarcal d'Inca han publicat un article sobre l'hepatectomia dreta extesa al segment I amb reemplaçament de la pròtesi de la vena cava inferior degut a la invasió de l'hepatocarcinoma.

Natalia Pujol-Cano, Francesc Xavier Molina, Elías Palma Zamora, Xavier Francesc González Argenté i José Miguel Morón Canis, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases; Fátima Sena Ruiz, cirurgiana de l'Hospital Comarcal d'Inca, han publicat l'article amb el títol "Right Hepatectomy Extended to Segment I with Prosthetic Replacement of the Inferior Vena Cava Due to Hepatocarcinoma Invasion" a la revista Chirurgia.

La invasió de la vena cava inferior (IVCI) a causa d'un carcinoma hepatocel·lular (CHC), és una entitat poc usual però agressiva. Quan això passa, la malaltia es considera que és a una etapa molt avançada i el tractament proposat és quimioteràpia pal·liativa. Malgrat això, hi ha estudis recents que recolzen el tractament quirúrgic radical com a opció terapèutica, així, els resultats de les mostres una supervivència més llarga que la quimioteràpia sense grans complicacions quirúrgiques. Es presenta un cas clínic d'un pacient amb CHC i IVCI tractat amb resecció hepàtica i substitució de la vena cava inferior amb una supervivència sense malaltia de vuit mesos després de la cirurgia.

Referència de l'article
Cano NP, Molina FX, Ruiz FS, Zamora EP, González FX, Morón JM. Right Hepatectomy Extended to Segment I with Prosthetic Replacement of the Inferior Vena Cava Due to Hepatocarcinoma Invasion. Chirurgia (Bucur). 2020;115(3):410-3. doi: 10.21614/chirurgia.115.3.410. PubMed PMID: 32614298.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera i metge realitzen una sutura quirúrgica / CC BY-NC-SA 4.0]