Categories: Gestió de la investigació, Qualitat, COVID-19

Propostes de compra pública innovadora per fer front a la crisi de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 30 de setembre es va tancar la fase de recepció de propostes de la consulta preliminar del Govern d’un procés de compra pública innovadora (CPI) per fer front a les necessitats generades per la COVID-19 en l’àmbit de la salut i altres temes.

La consulta fou llançada per les conselleries de Salut i Consum, de Transició Energètica i Sectors Productius, etc., i s’han presentat un total de 60 propostes innovadores.

La directora general d’Innovació, Nuria Riera, va destacar l’èxit de participación. També va posar en relleu la necessitat que des de l’Administració pública es consolidi aquest sistema de contractació.

Algunes de les propostes són:

  • 15 propostes són de l’àmbit de TIC turisme, per trobar tecnologies innovadores de control i gestió pública encaminades a resoldre problemàtiques de la COVID-19 a les Illes Balears.
  • 39 propostes s’adrecen a TIC salut, per trobar solucions innovadores en els àmbits de les TIC i la salut, i les sis propostes restants combinen ambdós reptes.

El llançament d’aquesta consulta preliminar del mercat suposa fer una passa més en l’estratègia de CPI del Govern, coordinada per la Direcció General d’Innovació.

La CPI és una eina administrativa de foment de la innovació que permet a l’Administració pública fer una compra intel·ligent, millorant-ne els serveis a través de l’RDI, alhora que suposa un impuls a la competitivitat i la innovació en el nostre territori. Per tal de contribuir a modernitzar l’Administració i millorar els serveis públics, la CPI compta amb el suport de la Unió Europea mitjançant diferents fórmules de finançament.

[Font: Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. 07/10/2020]

[Foto: gent, màscara, coronavirus / CC0 1.0 Universal ]

Notícies relacionades