Categoria: Gestió de la investigació

L’Institut d’Investigació Sanitària de Palma (IdISPa) ha celebrat la I Jornada d’Investigació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha inaugurat la I Jornada d’Investigació de l’Institut d’Investigació Sanitària de Palma (IdISPa), l’objectiu de la qual és debatre les estratègies que cal seguir per millorar la qualitat de la recerca biomèdica de les Illes Balears a fi que sigui competitiva, multidisciplinària, translacional i que se centri en les patologies més prevalents. Un altre dels seus reptes és convertir l’IdISPa en un centre acreditat i de referència en l’àmbit estatal.

L’IdISPa es va crear el mes de desembre passat en virtut d’un conveni de col·laboració entre la Fundació d’Investigació Sanitària de les Illes Balears Ramon Llull (FISIB), la Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Universitat de les Illes Balears. Les seves instal·lacions estan ubicades al recinte de l’Hospital Universitari Son Espases i comprenen més de 4.000 m2 destinats a la recerca i la docència.

Durant els primers deu mesos d’activitat, s'han posat les bases per tal d'aconseguir que sigui acreditat per l’Institut de Salut Carles III, que depèn funcionalment del Ministeri de Sanitat. L’obtenció d’aquest reconeixement facilitaria l’accés a les diverses fonts de finançament dels projectes de recerca biosanitària. No obstant això, altres recursos econòmics a què aspira l’IdISPa són els competitius i ben finançats fons europeus prevists en el programa Horitzó 2020.

L’IdISPa engloba 46 grups de recerca i més de 550 investigadors, distribuïts en set àrees científiques d’interès: bioenginyeria i cirurgia experimental; epidemiologia clínica i salut pública; malalties infeccioses i immunològiques; malalties metabòliques i nutrició; malalties respiratòries i cardiovasculars; neurociències i oncohematologia. L’IdISPa treballa conjuntament amb la Conselleria de Salut perquè els beneficis de les patents reverteixin en els projectes de recerca impulsats.

La I Jornada d’Investigació pretén reunir tots els grups de recerca de cada una d’aquestes set àrees, formats per investigadors de la Universitat de les Illes Balears, de l’Hospital Universitari Son Espases, d'Atenció Primària i d’altres centres associats. Es pretenen crear sinergies de treball en línies de recerca translacional que permetin la transferència immediata de coneixements a la realitat clínica i epidemiològica, sempre pensant en el benefici dels pacients. Per això el conseller de Salut ha animat els investigadors a aprofundir en estudis que reverteixin en realitats clíniques i epidemiològiques beneficioses per als pacients.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 23/10/2014]