Categoria: Gestió de la investigació

Quatre investigadors de Son Espases han resultat beneficiats amb les ajudes de l’ISCIII

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En la convocatòria de l'Acció Estratègica en Salut de 2014, conjunt d'ajudes a la investigació que atorga anualment l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), quatre investigadors de l'Hospital Universitari Son Espases han resultat beneficiats en diverses modalitats.

Els investigadors d'aquest hospital són:

  • La Dra. Joana Maria Ferrer Balaguer (FEA del Servei d'Immunologia), que ha obtingut 68.365 € per excecutar en 3 anys el projecte d'investigació "Distribución y función de subpoblaciones de linfocitos T foliculares circulantes (cTfh) y su papel en la producción de anticuerpos en la Inmunodeficiencia Variable Común (IVC)".
  • La Dra. Dora Romaguera Bosch (investigadora sènior de la Unitat d'Investigació), que ha obtingut 118.882,5 € per excecutar en 3 anys el projecte d'investigació "PREDIMED+DM: Efecto de una dieta mediterránea hipocalórica y promoción de la actividad física en prevención de diabetes tipo 2 en personas con síndrome metabólico".
  • El Dr. Antonio Oliver Palomo (FEA del Servei de Microbiologia), que ha obtingut un contracte d'un any per a la intensificació de la activitat investigadora per un import de 30.000 €.
  • La Sra. Estrella Rojo Molinero (investigadora predoctoral de la Unitat d'Investigació), que ha obtingut un contracte de dos anys cofinançat Rio Hortega per un import de 53.732 €.

L'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) destinarà en total 65.798.579 euros al Subprograma Estatal de Generació de Coneixement. Aquets projectes de diferents modalitats estan inclosos en l'Acció Estratègica en Salut (AES), els objectius de la qual, entre altres, són el foment de la salut, el desenvolupament de la prevenció i la competitivitat en R+D+I.

L'activitat, emmarcada en el Repte en Salut, Canvi Demogràfic i Benestar, forma part del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016.

Els projectes finançats per l'nstitut de Salut Carlos III (ISCIII) són els projectes integrats d'excel·lència, els de recerca en salut, els de recerca clínica independent i les accions complementàries.

[Fonts: Hospital Universitari Son Espases i Institut de Salut Carlos III. 11/12/2014]

Notícies relacionades a Infosalut
*02/01/2015 - L'ISCIII ha resolt la convocatòria de RRHH de l'Acció Estratègica en Salut.