Categoria: Gestió de la investigació

Propera jornada #CienciaenelParlamento que tractarà sobre política científica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha presentat amb el president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, la jornada de Ciència en el Parlament que se celebrarà el pròxim 17 de setembre de 2018 en seu parlamentària. També els ha acompanyat, el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, entre d’altres representants polítics.

El passat 27 de febrer es va aprovar al Parlament una Proposició no de llei relativa a participar en una iniciativa ciutadana independent anomenada #CienciaenelParlamento. En aquest acte un dels temes a tractar serà la política científica, i comptarà amb la presència de diputats de tots els grups parlamentaris i de científics dels organismes públics de recerca i d’instituts de recerca de les Illes.

Funcionament de la jornada

El dia de l’acte, un representant científic exposarà la proposta de cada temàtica i, a continuació, s’iniciarà un intercanvi de preguntes i suggeriments entre els diputats i els científics.

Pel que fa al tema de política científica, el ponent serà el vicerector de recerca de la UIB, Jaume Carot. Es debatrà sobre les principals problemàtiques i possibles solucions que s’haurien d’adoptar per desenvolupar una política científica eficient a les nostres Illes.

#CienciaenelParlamento, iniciativa ciutadana

El projecte Ciència en el Parlament és una iniciativa ciutadana independent amb l’objectiu que la ciència i el coneixement científic siguin cada vegada més rellevants per formular propostes polítiques.

A més, la majoria dels estats, el Parlament Europeu i la Comissió Europea, des de fa anys, promouen iniciatives d’aquest tipus.

[Fonts: Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme - Universitat de les Illes Balears. 19/07/2018 ]

[Foto: Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme]

Què en diu la premsa
*19/07/2018 arabalears.cat - Investigadors i diputats protagonitzaran la primera jornada científica en el Parlament.