Categoria: Gestió de la investigació

L’IdISBa i Roche Farma Espanya impulsen el programa “Stop Fuga de Cerebros”

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora de la Unitat de Serveis Mèdics de Roche Farma, Gemma Palacios, van firmar un conveni de col·laboració mitjançant el qual Roche contribuirà econòmicament amb l’Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) per a la contractació d'un investigador predoctoral per evitar la fuga de talent investigador a la comunitat autònoma.

Així doncs, Roche Farma posa a disposició de l’IdISBa una dotació econòmica de 60.000 euros per a la contractació d'un investigador predoctoral de perfil bàsic o translacional amb una durada inicial de 24 mesos. L’IdISBa podrà prolongar aquest període podrà durant dotze mesos addicionals, amb l’avaluació científica prèvia dels resultats preliminars obtinguts i del grau d'avenç de la tesi doctoral, cas en què el finançament l’aportarà l'Institut.

A l'acte de firma del conveni han assistit també la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol; el director gerent de l’IdISBa, David Martínez, i el responsable d'Accés Regional de Roche Farma a les Illes Balears, César Vicente.

 

Les beques Stop Fuga de Cerebros

A través de les beques Stop Fuga de Cerebros, Roche posa a disposició de les conselleries de sanitat autonòmiques un instrument per impulsar el finançament de projectes pre i postdoctorals orientats al foment de la recerca.

Aquestes beques són gestionades pels organismes de salut de les comunitats autònomes que s'afegeixin al projecte a través de la tramitació d'un conveni de col·laboració entre Roche Farma i l'entitat designada per cada organisme de salut. Fins ara, s'han adscrit a aquesta fórmula de col·laboració les conselleries d'Andalusia, Aragó, les Canàries, Catalunya, Castella-la Manxa, el País Basc, Madrid, Múrcia, Navarra i la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, aquestes beques fomenten la creació d'un teixit investigador a Espanya. Actualment, molts joves amb alta qualificació senten que no compten amb les millors oportunitats en el nostre país. Per això, aquesta iniciativa cerca oferir una resposta eficaç davant d'aquesta situació.

[Font: Conselleria de Salut. 22/01/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*23/01/2019 actasanitaria.com - Baleares se suma al programa de investigación de Roche para evitar fuga de cerebros.
*23/01/2019 diariodemallorca.es - Roche Farma dona 60.000 euros para que el IdISBa contrate a un investigador.
*22/01/2019 redaccionmedica.com - Acuerdo entre Roche y Baleares para frenar la fuga de talento investigador.

Notícies relacionades a Infosalut
*06/02/2019 - Convocatòria per a la contractació d’un investigador predoctoral a l’IdISBa.