Categoria: Gestió de la investigació

S'aprova l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació i el Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació (2013-2020) i el Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació (2013-2016). Els dos documents són els pilars sobre els quals s'assenta el disseny de la política del Govern en R+D+i per als propers anys. Tenen com a objectiu el reconeixement i promoció del talent i la seva empleabilitat, l'impuls del lideratge empresarial en R+D+i, el foment de la recerca científica i tècnica d'excel·lència, i el desenvolupament d'activitats orientades a resoldre els reptes globals de la societat.

Amb aquesta Estratègia i el Pla, el Sistema Español de R+D+i guanyarà en eficiència i haurà d'afavorir la millora social i econòmica, suposant a més un avanç en el desenvolupament de la Llei de Ciència de l'any 2011.

L'Estratègia conté els objectius, reformes i mesures que han d'abordar-se en tot l'àmbit de la R+D+i per potenciar el seu creixement i impacte. El Pla concreta exclusivament les actuacions de l'Administració General de l'Estat, establint les prioritats cientificotècniques i socials i la distribució dels recursos.

El Ministeri d'Economia i Competitivitat, a través de la Secretaria d'Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, ha impulsat aquesta Estratègia resultat de la col·laboració i del consens entre els diferents ministeris, les comunitats autònomes, la comunitat científica i investigadora, les universitats i els agents empresarials i socials. A més, els dos documents han comptat amb una àmplia participació pública.

Així mateix, l'Estratègia i el Pla estan alineats amb els objectius europeus que està definint el proper programa europeu, Horitzó 2020.

[Font: Secretaria d’Estat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació. 01/02/2013]

Notícies relacionades a Infosalut
*30/12/2014 - S'ha aprovat la convocatòria d'actuacions dels subprogrames de Formació i d'Incorporació.